prea multe masini, prea mult fum-min

Prea multe masini, prea mult fum

Daca in sezonul rece nu ies prea des prin casa la plimbare, vara situatia se schimba complet. Imi place la nebunie sa ma plimb pe jos, sa fac miscare si sa ma bucur de natura. Din fericire, picioarele ma tin si chiar pot face drumuri lungi fara a intampina probleme. Din pacate, masinile si gazele de esapament sunt cele care m-au impiedicat in ultima vreme sa ies din casa atat de des pe cat mi-as fi dorit, asa cum o faceam in anii din urma. Si nu locuiesc in Bucuresti, ci intr-un oras din privincine care dintr-o data s-a superaalomerat. E full de masini gioarse, cazane, epave.

Trist este ca nimeni nu observa efectele negative pe care le-a provocat inlaturarea taxei auto pentru inmatriculare. Suntem foate putini cei care spunem ca nu putem respira atunci cand mergem pe jos, iar acest aspect pe mine personal ma ingrijoreaza. Nu monitorizeaza nimeni calitatea aerului, nu constientizeaza nimeni ca ne facem rau singuri, nu luam nici o masura pentru a incerca sa remediem aceasta problema grava.

Ba din contra, de la o zi la alta apar tot mai multe masini. Diesel, evident! Ce arunca germanii, olandezii si alte natii mai destupate, care si-au dat seama la timp ca motorizarea electrica reprezinta viitorul, cumpara romanii si le iau de bune, fara sa se gandeasca macar un pic poluare sau sanatate. Nu neaparat a mea, dar a lor si a copiilor lor.

De curand mi-am cumparat trotineta electrica si incerc sa ma deplasez cu ea peste tot unde se poate. Reusesc astfel sa ma strecor mai repede prin trafic si totodata sa economisesc combustibil. Plus ca nu mai poluez, chiar daca masina mea este pe benzina si nu diesel. Ajut cum pot, dar sunt constienta ca ceea ce fac eu nu este suficient, si ca multi mai multi oameni ar trebui sa faca asta. Dar nu, lumea se incapataneaza sa mearga cu masina, chiar si pana la paine daca se poate.

Locuri de parcare n-avem, aer curat nici atat, bani de masini electrice nici vorba, dar flota harburilor creste pe zi ce trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *