gard viu buxus-min

Am plantat gard viu Buxus in gradina de la poarta

Pentru ca nu am parte de pamant roditor in gradina de la poarta, am ales sa plantez gard viu Buxus. Plantele le-am gasit intamplator la LIDL, nu cautam neaparat asa ceva, insa mi-au placut atunci cand le-am vazut si m-am gandit ca ar fi potrivite pentru mica noastra gradinita din gata portii. Nu este foarte mare, insa este ingrijita. Am plantat 2 nuci, un visin, vreo 3 trandafiri si cateva narcise si zambile.

Gazonul nu creste, nu stiu de ce. De fapt, imi cam imaginez de ce, probabil din cauza faptului ca este umbra. Si pentru ca tot am incercat in fiecare an sa plantez cate ceva care sa arate placut, de data asta am ales copaceii Buxus care arata exact ca in imaginea de mai sus.

Am dat pe 6 tufe super micute 30 de lei. Asa cum v-am spus, eu le-am cumparat de la LIDL. Am facute 6 gropite nu foarte adanci si apoi am asezat fiecare planta in parte in gropita ei. Nu aveam habar despre cum ar trebui sa fie plantate si ingrijite, insa am cautat pe internet si am gasit informatii. De asemenea, tot de pe internet am aflat ca Buxusul este una dintre putinele plante care raman verzi pe tot parcursul anului.

Un Buxus trebuie tuns cel putin o data sau de 2 ori pe an, pentru cel mai frumos rezultat. Eu am plantat cate un Buxus la jumatate de metru distanta de celalalt. Rezista bine la ger, seceta, fum, praf si suporta foarte bine umbra si tunderea. Este o specie foarte longeviva, dar are crestere inceata mai ales in conditii de seceta.

Avand in vedere ca pamantul este plin de pietre in gradina din fata portii, eu cred ca am facut o alegere foarte buna atunci cand am decis sa cumpar 6 plante de Buxus. Sper sa se prinda si sa creasca frumos si repede. 😀 Abia astept sa se indeseasca si sa se formeze acel gard viu, vesnic verde. Promit sa va tin la curent cu informatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *